Direktlänk till inlägg 22 december 2011

En tidig julklapp...

Av Emma Kristensson - 22 december 2011 16:56

För ett par veckor sedan så var vi ju i Huddinge igen och det gjordes nya prover och röntgen samt ett nytt benmärgsprov.

Vad som har hänt med Isaks benmärg har ju bekymrat läkarna ett tag nu och när vi var uppe i Huddingen gången innan denna så var dom ju mycket bekymrade och trodde det skulle behövas en benmärgstransplantation oxå.

Vi var såklart helt förkrossade!

Men sen kom svaret på benmärgsprovet och man kunde egentligen inte hitta något fel mer än att den var cellfattig såklart och sen såg man att hans järndepåer var helt tomma!

Det dom oxå sa var att man ser egentligen inte så mycket på ett prov utan det måste följas upp för att man ska kunna se åt vilket håll allt är på väg.

Så ett nytt prov gjordes nu den 9e december.

Vi hade ju redan sett att järnet Isak får i flytande form 4 ggr dagligen gett resultat och han ligger just nu på ett HB runt 107 (tidigare runt 85).

Men de vita blodkropparna och trombocyterna har inte riktigt hängt med.


Idag ringde dr Björn Fischler till Matte och meddelade att det fått svar på provet och att de fortfarande inte hittade något fel på den! alltså ingen cancer eller någon blodsjukdom el virus !

Man såg fortfarande att järndepåerna var tomma så nu dubblas järnet tills vidare.

Benmärgen såg iaf ut att gå lite åt rätt håll vad jag förstod, den var iaf inte sämre. Nu hoppas vi på att det är mediciner och allt annat runt omkring som har gjort att benmärgen inte funkar som det ska men att den repar sig själv så småningom.

Matte frågade även hur de ställde sig till en ev transplantation nu och fick fram att risken har krymt betydligt sen sist och att den nu bedöms som liten risk.

Det känns som om vi vågar tro på att detta kommer bli bra till slut , det kanske tar lite tid och krävs en del mediciner och täta sjukhusbesök men denna sagan ska få ett bra slut !


För ett par månader sen trodde nog varken jag och Matte att detta skulle sluta väl.... men kanske vänder det nu....


I måndags togs det nya prover på ryhov och de visade;


HB 107 ( 109)

Vita blodkroppar 2,5 (2,7)

Trombocyter 92 (82)


Något lägre än vad de visade Huddinge sist men då var det ju mkt högre än de brukar så på lite längre sikt så har ju ändå värdena lagt sig lite högre även om det är en bit kvar för vita och trombocyter till normalvärde!


Det var skönt att få ett lugnande besked så här innan jul så vi kan slappna av lite.

Saker och ting börjar sakta gå in och man börjar förstå vad som verkligen har hänt, det hände oss!

Men det kommer att bli bra , det kommer vända nu och om några månader är vi där vi borde varit för länge sen !


Jag vill önska alla en riktigt GOD JUL -ta hand om er !


Julkorten är förberedda , om inte annat ligger jag bra till inför nästa Jul! ;)

 
ANNONS
 
Ingen bild

lisa

22 december 2011 18:23

Åh vad underbart härligt att läsa!!! Riktigt god jul till er!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Kristensson - 18 februari 2013 10:42

Ja nu var det ett bra tag sen jag skrev här. Jag har skrivit ett par gånger de senaste månaderna men kan inte se inläggen här :/ Det blir inte så ofta att jag skriver här för vi är för det mesta upptagna med att leva livet för det står inte längre ...

Av Emma Kristensson - 26 september 2012 14:05

Oj vad längesedan det var som jag skrev här ! Dagarna rullar på och vi har haft en bra sommar, man kan säga att vi fick igen den sommar som vi förlorade förra året. Isak har ju haft/har  en ganska svår påverkan på sin benmärg och det vet man nog ...

Av Emma Kristensson - 2 juli 2012 20:14

Idag har vi varit inne som vanligt och tagit lite nya prover på Ryhov. Förra veckans prover var ganska stabila men levervärdena var lite förhöjda bla. Skriver förra veckans värden så man kan jämföra lite   Hb : 124 Trombocyter : 96 Vita bl...

Av Emma Kristensson - 7 juni 2012 17:18

Idag har vi varit i Huddinge igen för att diskutera provsvar från leverbiopsin samt benmärgsprovet. Sedan levertransplantationen för ett år sedan så har vi ju inte riktigt haft turen på vår sida och stundtals har det sett ganska mörkt ut med hot o...

Av Emma Kristensson - 3 maj 2012 22:30

Jag tänker ganska ofta tillbaka till hur det var för ett år sedan. Man tänker på hur det var och hur allting blev. Idag för exakt ett år sedan så genomgick vi ett riktigt helvete på jorden. Den 3e maj förra året så föll det stora vita snöflingo...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se